Het idee

Er wordt, helemaal terecht, veel nagedacht en gediscussieerd over ons voedsel. Eerlijke producten van dichtbij. Een volkstuin is een leuke manier om verse groenten en fruit te telen en te eten. Maar het is vooral ook een oase van rust midden in de stad om het hele proces van het planten tot het consumeren met vrienden op het terras te beleven.

Mijn belangstelling voor tuinieren is ontstaan in de moestuin van mijn opa waar ik als kind veel rond zwierf en van de wortelen en bessen snoepte. Toen ik het idee opperde om een volkstuin te beginnen was mijn partner, afkomstig van een boerderijtje in Roemenië direct enthousiast.

De centrale laan op Amateurtuindersvereniging Nut en Genoegen
De centrale laan op Amateurtuindersvereniging Nut en Genoegen

Na wat rondkijken een leuk complex gevonden, daar zit ook nog veel verschil tussen, en een tuin gevonden die erg verwaarloosd was of zoals de zoon van de vorige eigenaar zei: “Een wilde cottage tuin met rotsen.” Maar de plek was mooi en het huisje schattig ouderwets. Dan maar even de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan om er iets bijzonders van te maken; een gezellige moes- en fruittuin met een groot eetterras, waar we met onze vrienden de geneugten van van verse langzaam groeiende groente en vruchten kunnen delen. En dat midden in Den Haag.